Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ütemterv a projekthez

2010.10.26

Ütemterv

Emlékezz a múltadra c. pályázathoz

 

Fő tevékenységek felsorolása:

  1. Veszprém Megyei Érseki Levéltár Pulára vonatkozó anyagainak digitalizálása (fotózása)
  2. Veszprém Megyei Levéltár Pulára vonatkozó anyagainak digitalizálása (fotózása)
  3. Településen lévő fényképek és dokumentumok digitalizálása
  4. Faluban lévő régi, érdekesebb használati tárgyak, rekonstruálása, valamint a régi ruhák összegyűjtése és rendbetétele
  5. Falumúzeumban található tárgyak és egyéb kellékek rendbetétele és egy kiállítás szervezése
  6. Idős emberekkel interjú készítése

 

Tevékenységek és feladatok:

 

1.      Látogatás a Levéltárba, majd az ottani dokumentumokat lefotózni. Ez azért lehetséges, mert a Pulára vonatkozó adatok nem túlságosan hatalmasak, tehát a feladat kivitelezhető.

2.      Látogatás a Megyei Levéltára és az ottani dokumentumokat lefotózni. A Levéltárban lehetőség van fotójegy váltására, mely egész napra szól.

3.      A részt vevő fiatalok körbejárják a települést, majd elkérik a fényképeket és a dokumentumokat. Ezek attól függ, hogy oda adják-e, helyben vagy az ifjúsági klubban digitalizáljuk. A digitalizálás után mindenkihez hiánytalanul visszajuttatjuk az elkért tárgyakat.

4.      A fiatalok körbejárják a települést és mindenkitől érdeklődnek, hogy van-e olyan régi használati tárgy vagy ruhadarab, melyet rendelkezésünkre bocsátanának. Ezeket egy helyen összegyűjtjük, majd rendszerezzük.

5.      Falumúzeumunk rendbetétele nagy munka. Ehhez a tevékenységhez van szükségünk a legnagyobb szervezői létszámra. 2011-re teveink közt szerepel egy állandó kiállítás szervezése.

6.      Erre a feladatra 3 embert küldünk. Az egyik résztvevő kamerával, a másik kettő pedig összeállítja kérdéseket, melyeket kérdezni fogunk az idős emberektől. A beszélgetéseket diktafonra is felvesszük. A felvételeket szöveges formába öntjük, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhetővé váljanak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.